Gör klart för dig, gärna tillsammans med anhöriga eller en av våra stödpersoner, hur din behandlingsplan ser ut. Då kan du lättare följa din behandling och känna dig mer motiverad. Ibland mår man dåligt och positivt tänkande kan kännas som ett hån. Glöm inte att behandlingen är till för att göra dig frisk! Hur jobbigt det än är. Kan du tänka positivt och känna att det är bra för dig och att det är en hjälp för dig så stärker det dig och din kropp.
Det är viktigt att du inte känner dig socialt isolerad eller ständigt är orolig och nedstämd. Olika personer hanterar sin situation på olika sätt men försök att upprätthålla umgänge och sociala nätverk på en nivå som passar dig och som du orkar med.
Tveka inte att begära psykologiskt stöd om du behöver det. Onkologmottagningarna kan hjälpa dig att få komma i kontakt med en kurator eller en psykiater eller psykolog. Många är det som behöver ett professionellt stöd under pågående cancerbehandling. Du är också varmt välkommen att delta i någon av våra samtalsgrupper eller bara att komma till oss och prata med andra bröstcancerpatienter. Du får även gärna ringa så förmedlar vi kontakt till någon av våra erfarna stödpersoner.
Nedan följer några exempel där du utanför den vård Region Stockholm driver kan söka hjälp:
- BCF Amazonas stödpersoner. Här finns många kvinnor som gärna hjälper dig!
- BCF Amazonas verksamhet – alla våra aktiviteter finns för att du ska kunna välja något som passar just dig.
- Dipl psykosyntesterapeut Carolina Welin, MOW hälsa,
E-post: carolina.welin@mow.se, mobil 070-651 10 90. - Leg. Psykoterapeut Tove Törnros, mobil 070-733 53 30.
Källa: Bröstcancerföreningen Amazona
Denna sida uppdaterades senast: 2020-12-22