Mitt i livet-vecka på Masesgården

BCF Amazona har glädjen att inbjuda till Mitt-i-Livet veckor på Masesgården i samarbete med MOW Hälsa.Masesga╠èrden

Vecka 19 erbjuder BCF Amazona 12 platser för våra medlemmar att komma på en Mitt-i-Livet-vecka – en rehabiliteringsvecka för dig som är färdigbehandlad efter en bröstcancerdiagnos.

Under veckan ingår du i en mindre grupp med andra kvinnor i behov av återhämtning. Ett skräddarsytt rehabiliteringsprogram för att komma åter till energi kropp och själ efter en livskris. Syftet är att hitta vägen tillbaka till arbete eller aktivt liv. Mat som stärker, samtal i gruppen, avslappning, vattengymnastik, kom-i-form-pass, stavgång, meditation, vila och rekreation. Det enda du behöver tänka på är dig själv och hur du har det. Återhämtning på riktigt.

Masesgårdens Hälsohem är ett av Sveriges två kvarvarande hälsohem. Du bor fint i enkelrum och maten är vegetarisk. Här finns varken kaffe, svart te, kött, fisk, fågel eller alkohol. Men så mycket annat gott att de flesta kommer tillbaka om och om igen.

BCF Amazona arbetar kontinuerligt för att hjälpa alla kvinnor som har, eller har haft, en bröstcancerdiagnos att få rehabilitering, återhämtning och inspiration. Det som sjukvården inte har resurser eller möjligheter att tillhandahålla. BCF Amazona är Sveriges första, största och äldsta patientförening inom Bröstcancer, vi har funnits sedan 1978 och har lång erfarenhet av att stödja patienter genom krisen. Patienterna vet oftast själva bäst vad de behöver för sin återhämtning. Det är utgångspunkten för oss som patientförening.

Kursledare är Carolina Welin som också startat Mitt-i-Livet-programmet. Flera tusen kvinnor har genomgått kursen och programmet är mycket uppskattat. Du kan läsa mer om programmen på www.mow.se eller kontakta carolina.welin@mow.se så svarar hon på dina frågor.

Hälsohemmet Masesgården ligger naturskönt vid Siljan, ca 3,5 timmars resväg från Stockholm. Kommer du med tåg eller buss hämtar Masesgården vid stationen.

Här finns flera aktiviteter för kroppen varje dag – yoga, avslappning, ryggjympa, varmvattenbassäng, stavgång, rytmisk dans och mycket, mycket mer. Ingen kan vara med på allt men alla kan prova någonting.

Välkommen med din ansökan senast 25/3-23. Ansökan beställer du från BCF Amazonas kansli. Egenavgiften är 3.500 kr och du ansvarar själv för resan till och från Masesgården. Priset är kraftigt subventionerat av BCF Amazona. Kursen är från söndag em till fredag lunch. För att få söka till denna vecka måste du vara meddlem i Bröstcancerföreningen Amazona och du ska även ha varit betalande medlem under 2021. Du får svar i god tid om du kan komma med. Du är välkommen att medverka flera gånger men de personer som söker första gången har förtur.

Mitt i livet-vecka Masesgården 2023
Tid    7 – 12 maj 2023

Plats

Masesgårdens Hälsohem, Leksand

Ledare Carolina Welin
Anmälan

Ansökningsblankett skickas till info@amazona.se. Du får snabbt besked  om du får plats på Mitt-i-Livet-veckan. Vid stor efterfrågan kommer Amazona tillsammans med MOW att välja ut vilka som får åka.

Ansöknings-blankett Beställs genom Amazonas kansli.
Subvention Priset är kraftigt subventionerat av BCF Amazona.
Pris

Priset för veckan är 3.500 kronor och du ansvarar själv för resan till och från Masesgården.

Mases1

Hälsohemmet Masesgården ligger naturskönt vid Siljan, 8 km väster om Leksand, ca 3,5 timmars resväg från Stockholm. Kommer du med tåg eller buss hämtar Masesgården vid stationen.

Denna sida uppdaterades senast: 2023-01-05