Mitt i livet-vecka på Masesgården

BCF Amazona har glädjen att inbjuda till en Mitt-i-Livet vecka 25-30 november 2018 på Masesgården i samarbete med MOW Hälsa.Masesga╠èrden

Vecka 48 erbjuder BCF Amazona 12 platser för våra medlemmar på en Mitt-i-Livet-vecka – en rehabvecka för dig som är färdigbehandlad efter en bröstcancerdiagons. Ansökan senast den 15 oktober 2018.

Under veckan ingår du i en grupp med 12 andra Amazonamedlemmar. Mitt-i-Livet är ett skräddarsytt rehabiliteringsprogram för att komma åter till energi i kropp och själ efter en livskris. Syftet är att hitta vägen tillbaka till arbete eller aktivt liv. Mat som stärker, samtal i gruppen, avslappning, vattengymnastik, kom-i-form-pass, stavgång, meditation, vila och rekreation. Det enda du behöver tänka på är dig själv och hur du har det. Detta är återhämtning på riktigt.

Masesgårdens Hälsohem är ett av Sveriges två kvarvarande hälsohem. Du bor fint i enkelrum och maten är vegetarisk. Här finns varken kaffe, svart te, kött, fisk, fågel eller alkohol. Men så mycket annat gott att de flesta kommer tillbaka om och om igen.

BCF Amazona arbetar kontinuerligt för att hjälpa alla kvinnor som har, eller har haft, en bröstcancerdiagnos att få rehabilitering, återhämtning och inspiration. Det som sjukvården inte alltid har resurser eller möjligheter att tillhandahålla. BCF Amazona är Sveriges största och äldsta patientförening inom cancer och har lång erfarenhet av att stödja patienter genom krisen. Patienterna vet oftast själva bäst vad de behöver för sin återhämtning. Det är utgångspunkten i all vår verksamhet.

Kursledare är Carolina Welin som också startat Mitt-i-Livet-programmet. Flera tusen kvinnor har genomgått kursen och programmet är mycket uppskattat. Du kan läsa mer om programmen på www.mow.se eller kontakta carolina.welin@mow.se så svarar hon på dina frågor.

Hälsohemmet Masesgården ligger naturskönt vid Siljan, ca 3,5 timmars resväg från Stockholm. Kommer du med tåg eller buss hämtar Masesgården vid stationen.

Här finns flera aktiviteter för kroppen varje dag – yoga, avslappning, ryggjympa, varmvattenbassäng, stavgång, rytmisk dans och mycket, mycket mer. Ingen kan vara med på allt men alla kan prova någonting.

Mitt i livet-vecka Masesgården 2018
Tid    25-30 november 2018
Plats

Masesgårdens Hälsohem, Leksand

Ledare Carolina Welin
Anmälan

Välkommen med din ansökan senast 15 oktober 2018.

Ansökningsblanketten skickar vi när du gör din intresseanmälan via hemsidan eller till info@amazona.se. Du får snabbt besked  om du får plats på Mitt-i-Livet-veckan. Vid stor efterfrågan kommer Amazona tillsammans med MOW att välja ut vilka som får åka.

Ansöknings-blankett Denna blankett ska vara ifylld innan du kan få din vecka beviljad. Du hittar ansökningsblanketten genom att klicka här
Subvention Priset är kraftigt subventionerat av BCF Amazona.
Pris

Priset för veckan är 3.500 kronor och du ansvarar själv för resan till och från Masesgården.

Mases1

Hälsohemmet Masesgården ligger naturskönt vid Siljan, 8 km väster om Leksand, ca 3,5 timmars resväg från Stockholm. Kommer du med tåg eller buss hämtar Masesgården vid stationen.

Denna sida uppdaterades senast: 2018-09-27