Mitt skrivande liv och cancer

OBS! DIGITAL MÖTE

Marianne Goldman är dramatiker och samtalsterapeut. Utöver manus till Freud flyttar hemifrån, den första svenska judiska spelfilmen, skrev hon pjäsen Cancerbalkongen som spelades på teatrar i hela Norden. Under senare år har hon skrivit pjäser för Stockholms Stadsteaters soppteaterscen, nu senast en pjäs med titeln Workshop som handlade om en workshopledare och en grupp kvinnor med bröstcancer.

Nyligen kom hon ut med sin första roman ”Säg inte förlåt”. Där skildrar hon återigen det existentiella tillstånd man hamnar i vid cancerdiagnos och behandling och hur detta påverkar en själv och de närmaste. Romanen kombinerar djupaste allvar med drastisk humor och egensinnig dialog.  Marianne-Goldman.-Foto-Maria-Östlin.

Under kvällen berättar Marianne om sitt skrivande och hur hon använder egna upplevelser av cancer i sitt skapande för att utforska och skildra nära relationer.

Många som får bröstcancer vill ”skriva av sig.”. Hon kommer därför också prata om sin erfarenhet av ”rehab skrivande” inte minst här på Amazonas där hon har lett flera workshops och ge en del skrivartips.

Föranmälan krävs. Om mindre än 8 deltagare ställs kvällen in. Välkomna!

Tid Onsdag 2 februari 2022, kl.18.00 – 20.00
Plats BCF Amazona, Digital möte – Zoom
Ledare Marianne Goldman
Anmälan  

Denna sida uppdaterades senast: 2022-01-26