Korttidsrehabilitering på Masesgården i Leksand

För kvinnor som har fått bröstcancer har MOW Hälsa utformat ett särskilt program med gruppstöd. Målet är att var och en ska hitta sina vägar för att skapa en fungerande vardag med fokus på hälsa och att hitta åter till sin livsenergi. En vecka med egenvårdsutbildning i hälsa, kostvanor och kroppskännedom i grupp där samtliga deltagare har erfarenhet av samma sjukdom. Bröstcancer är en sjukdom som ofta drabbar verksamma kvinnor mitt-i-livet, därför har rehabiliteringen fokus på att återfå balansen i tillvaron.

Veckan genomförs på Masesgården vid Siljan i Dalarna. Masesgården är idag Sveriges enda kvarvarande hälsohem, vilket betyder att maten är vegetarisk, man serverar inte kaffe eller alkohol och att kött/fisk inte finns på menyn. (Man kan alltid ta med en burk nescafé). Du bor i enkelrum med dusch/wc. Utöver innehållet i Mitt-i-Livet-programmet finns många olika behandlingar som massage och kurer. Dessa bokar och betalar man själv om man är intresserad. Kan vara bra att beställa i förväg.

För rehab Mitt-i-Livet ansvarar:

Dipl. psykosyntesterapeut Carolina Welin, MOW hälsa,
mobil 070-651 10 90 eller carolina.welin@mow.se

Kostnad 13.900 kr. Inkvartering i enkelrum med dusch och toalett samt helpension. Ankomst söndag hemresa fredag eller lördag.

Remisser/finansiering. Vi tar emot remisser från landsting och försäkringskassa. Arbetsgivare, privata försäkringar eller fonder som beviljat bidrag kan faktureras direkt. Kontakta din kurator eller MOW hälsa för hjälp med ansökan.

Resa till Masesgården. Masesgården ligger i byn Grytnäs, tio minuter med bil från Leksand . Du kan åka tåg, bil eller buss. Tar du tåget så hämtar vi dig i Leksand. Buss 890 avgår från Cityterminalen i Stockholm till Leksand (för tidtabell och priser se mohlinsexpressbuss.se)

Mer informationwww.masesgarden.se  eller www.mow.se

Källa: BCF Amazona och MOW Hälsa

Denna sida uppdaterades senast: 2023-08-09