Livslust

Annonstext från Livslust

Att återfå balans & livsglädje:

KURS PÅ BRÄNNÖ
FÖR DIG SOM HAR ELLER HAR HAFT CANCER

Se www.livslust.net

Inriktningen är psykologisk bearbetning/rehabilitering. Kursen varar från måndag morgon till fredag em och pågår både på dagtid och kvällar.

Det är naturligt att reagera känslomässigt när man drabbas av en allvarlig sjukdom som cancer. Det är inte lika naturligt för alla att sätta ord på det inträffade, att prata om vad som händer med min kropp eller hur jag mår emotionellt. Den plötsliga och till en början ofattbara förändringen av livet, den tidsödande och tuffa behandlingen och därefter den kroppsliga och själsliga läkningen kan ta lång tid.
Man kan tidvis känna bristande självförtroende, vara orolig, arg, rastlös eller kanske deprimerad. Det kan också uppstå instabilitet och isolering inom familjen. Vi vet att tankar och känslor behöver uttryckas, få förståelse och stöd, för att en normal läkning skall komma i gång.
Syftet med vår kurs är att du skall få möjlighet att samtala med andra i en liknande situation. Det finns i en sådan grupp stor samlad kunskap om oro och ångest men också glädje. Vi vill, under de här dagarna, ge dig tillfälle att stanna upp och fundera över vad som är väsentligt för dig, finna och sätta upp mål som leder till livslust och ökad livskvalitet.

Anmälningsförfarande. Ring först till Stig och hör om det finns plats, samt att vi är överens om att detta är ett bra alternativ för dig.

OBS Om du inte betalar själv måste du vara ute i god tid med dina fondansökningar, vissa fonder har lång handläggningstid. Avgiften kan också faktureras om den betalas av arbetsgivare fonder etc. Cancerhjälpen och CancerRehabFonden (snabb handläggning) står för kostnaden om man ligger inom ramarna för hur mycket man har i inkomst.

Utöver samtalen

  • Avslappningsövningar som lär dig att hantera stress och oro
  • Mental träning i form av inre bilder och målbilder
  • Spontant målande och bearbetande för att komma i kontakt med inre resurser och hinder
  • Diskussion om krisprocessen och krisens olika känslor och reaktioner
  • Övningar för att stärka din förmåga till självläkning
  • Trevlig gemenskap, här ges stora möjligheter att knyta djupa och nära kontakter vilket kan bli mycket värdefullt för framtida bearbetning och stöd

Kursen. Start måndag morgon. Avfärd färja från Saltholmen Göteborg ca
kl 8.00. Du som kommer långväga ifrån kan eventuellt anlända dagen innan. Hemresa fredag em.Taxi hämtar och lämnar vid färjeläget på Brännö. Vi bor på det lilla fräscha pensionat Bagge som vi helt disponerar för kursen. Du bor i enkel eller dubbelrum.

Kostnad. 9.500 kr som inkluderar taxiresa från färjan till pensionatet, frukost lunch och middag. Logi i dubbel – eller enkelrum i mån av plats, material, psykologisk bearbetning i grupp och föredrag.
Kursen är till för dig som har eller har haft cancer. Även om det var länge sedan du hade cancer är du välkommen. Du bör vara i sådan fysisk och psykisk kondition att du kan klara dig själv och orkar med. Inget medicinskt omhändertagande ingår.
Rådgör med din läkare.

Anmälan och information:
Stig Dahlgren tel: 031-330 76 80, mobil 0707-69 57 89
Adress: Mölnesjögatan 144, 424 50 Angered
E-mail: stigupp@hotmail.com

Denna sida uppdaterades senast: 2017-01-02