Masesgården spridd bröstcancer

OBS! NYTT DATUM

LEVA-vecka  på Masesgården för dig med spridd bröstcancer 14 – 19 november 2020. 15 – 20 november 2020

dsc_4933

Vecka 47 erbjuder BCF Amazona 8 platser för våra medlemmar på en LEVA-vecka – en rehabiliteringsvecka för dig som lever med metastaserad bröstcancer, kronisk sjukdom. Ansökan skickas in senast 15 oktober 2020.

Under veckan ingår du i en grupp med andra kvinnor i liknande situation. Fokus på gemenskap, samtal, avslappning, naturskön miljö, vegetarisk kost, varmvattenbassäng, träning – allt efter vad var och en orkar. Veckan är stärkande för både kropp och själ. Ett komplement för dig som lever med sjukdom och oro, att få fokusera på dig själv och de egna behoven under några dagar.

Masesgården Hälsohem är ett av Sveriges två kvarvarande hälsohem. Du bor fint i enkelrum och maten är vegetarisk. Här finns varken kaffe, svart te, kött, fisk, fågel eller alkohol. Men så mycket annat gott att de flesta kommer tillbaka om och om igen.

Du betalar själv för din resa till Masesgården samt en avgift på 1 500 kronor till BCF Amazona om du deltar första gången. Har du tidigare deltagit blir avgiften istället 2 500 kronor.

BCF Amazona arbetar kontinuerligt för att hjälpa alla kvinnor som har, eller har haft, en bröstcancerdiagnos att få rehabilitering, återhämtning och inspiration. Det som sjukvården inte alltid har resurser eller möjligheter att tillhandahålla. BCF Amazona är Sveriges största och äldsta patientförening inom cancer och har lång erfarenhet av att stödja patienter genom krisen. Patienterna vet oftast själva bäst vad de behöver för sin återhämtning. Det är utgångspunkten i all vår verksamhet.

LEVA-grupperna startade som samtalsgrupper och har nu kompletterats med en återhämtningsvecka i internatform. Att LEVA med en allvarlig diagnos är en ständigt närvarande oro och för att orka vara patient behöver man kontinuerlig återhämtning.

Här finns flera aktiviteter för kroppen varje dag – yoga, avslappning, ryggjympa, varmvattenbassäng, stavgång, rytmisk dans och mycket mer. Ingen kan vara med på allt men alla kan prova något.

Välkommen med din ansökan senast 20 september. Ansökningsblankett kan du få hemskickad  när du anmäler dig via knappen nedan. Du kan även själv ladda hem blanketten på länken nedan. Du får snabbt besked om du får plats på LEVA-veckan eller ej. Du är välkommen att medverka flera gånger men de personer som söker första gången har förtur. Begränsat antal platser.

LEVA-vecka Masesgården 2020
Tid    14 nov – 19 nov  15 – 20 nov
Plats

Masesgårdens Hälsohem, Leksand

Ledare Carolina Welin
Anmälan Anmälan registreras i turordning och ska kompletteras med en ansökningsblankett. Sista anmälningsdatum 20 september.

Förtur De som inte medverkat tidigare har också förtur men du får delta flera gånger i dessa grupper.
Pris Du betalar själv för din resa till Masesgården samt en avgift på 1500 kronor till BCF Amazona om du deltar första gången. Har du tidigare deltagit blir avgiften istället 2 500 kronor.
Fondbidrag CURO kan ge bidrag om din inkomst inte överstiger ett visst belopp. Du ansöker själv om bidraget och om det beviljas lämnar du intyget till Carolina Welin, MOW Hälsa vid ankomst till Masesgården. Bidraget sökes hos www.curo.nu

Mases1

Hälsohemmet Masesgården ligger naturskönt vid Siljan, 8 km väster om Leksand, ca 3,5 timmars resväg från Stockholm. Kommer du med tåg eller buss hämtar Masesgården vid stationen.

Denna sida uppdaterades senast: 2020-10-24