Hudvård före, under och efter bröstcancerbehandling

Huden är vår största organ. Den täcker ca 2 kvadrartmeter av vår kropp. Den ska skydda oss från yttre påverkan, tex virus och bakterier, stötar osv, den ska hålla rätt vätskebalans och upprätthålla rätt temperatur.
Huden är livsviktig för vår hälsa och för att vi ska må bra. Förutom att den fungerar som en barriär mellan den yttre och inre världen så spelar den också en viktig roll för vårt psykiska välbefinnande. Hudens tillstånd kan påverka hur vi känner oss och även hur andra uppfattar oss.

Under cancerbehandlingar är det ganska vanligt att huden påverkas. Den bli torr och känslig, Den kan också bli tunnare ifall man behandlas med kortison. Det tar längre tid för sår att läka och man blir mycket känslig för solen även en lång tid efter avslutad behandling.
När huden blir ömtålig och dess skyddande barriär är rubbad behöver vi hjälpa huden att komma i balans med rätt vård och produkter. Apoteks-gruppen har fått nöjet att hålla föredrag om hur vi kan sköta om huden.

Deniz Hamid (Farmaceut) och Anna Dudek (apotekstekniker och egen-vårdscoach) guidar oss i utbud hos Apoteksgruppen. Det finns många olika hudvårdsmärken på marknaden och det kan vara svårt ibland att veta vilka man ska välja.

Tid Tisdag 29 mars 2022, kl.18.00 – 20.00
Plats BCF Amazona, Frejgatan 56
Ledare Deniz Hamid, Farmaceut & Anna Dudek, apotekstekniker och egen-vårdscoach
Anmälan  
Tid Tisdag 5 april, kl.14.00  -16.00
Plats BCF Amazona, Frejgatan 56
Anmälan

 

Denna sida uppdaterades senast: 2022-01-09