Hittaut Promenader

För Dig med Metastaserad Bröstcancer.

Bröstcancerförbundet/Bröstcancerföreningen Amazona Stockholm samarbetar med Svenska Orienteringsförbundet genom deras projekt Hittaut. Bli nu inte skrämd av ordet orientering. Hittaut är ett enkelt, roligt och väldigt trevligt friskvårdsprojekt att komma ut och röra på sig genom att hitta olika checkpoints i centrala Stockholm (inkl Djurgården). Vi kan kalla det för lugna orienteringspromenader som passar alla och som sker helt utifrån de egna förutsättningarna. Det enda som behövs är sköna skor och kläder efter väderlek. Till vår hjälp finns en stadskarta och/eller en app för den som så önskar. Genom att registrera sig och använda appen så är man med i en utlottning av priser från någon av Hittaut-projektets sponsorer. Allting är kostnadsfritt.

Det finns forskning som stödjer vikten av fysisk aktivitet när man har cancer och genomgår behandling, eftersom biverkningar av behandlingen och det allmänna välbefinnandet kan påverkas på ett positivt sätt av motion. Därför anser Amazona att Hittaut är ett utmärkt friskvårdsprojekt som passar våra medlemmars behov. Du får även möjlighet att upptäcka platser som du kanske inte har sett förut i vår fina stad och dessutom i gemenskap med andra. Att orienteringspromenera tillsammans är ett av flera sätt för Amazona att uppfylla vårt medlemslöfte att ingen ska behöva vara ensam med sin bröstcancer.

Amazona anordnar att till att börja med ett par orienteringspromenader för dig med metastaserad bröstcancer (MBC). Maxantal ca 12 deltagare och vi anpassar tempo osv till varandras förutsättningar, ingen blir lämnad ensam och vi ska hinna med att ha trevligt tillsammans. Varje promenad kommer att vara planerad av ledaren och uppskattas till ca 1 tim + transporttid med SL.

Vill du ha hjälp med registrering och/eller nedladdning av appen kom till mötesplatsen ca 30 min i förväg så får du hjälp.

Tid Tisdag 10 september kl 13.00-15.00
Plats Mötesplats Gamla Stans T-bana utanför spärrarna.

Avslutas med frivillig fika på egen bekostnad.

Max antal 12 personer
Anmälan
Tid Tisdag 1 oktober kl 13.00 – 15.00
Plats Mötesplats Entrén vid Moderna Muséet/Skeppsholmen (buss 65).

Avslutas med frivillig fika på egen bekostnad. Förslagsvis på Nationalmuséum där det är fri entré till konstsamlingarna som kan beskådas efteråt för den som vill.

Anmälan
Ledare Elisabet Schesny

Denna sida uppdaterades senast: 2019-12-10