Hittaut mot Bröstcancer

hittaut_2

Hittaut mot Bröstcancer

Den 15 oktober på Brösthälsodagen (Breast Health Day i Europa) genomför Bröstcancerföreningen Amazona Stockholm tillsammans med Svenska Orienteringsförbundet ett öppet event där alla är välkomna att delta. Ta med dig vänner, bekanta, kollegor eller familj och leta checkpoints i Stockholm stad! Syftet med eventet är att belysa de positiva effekterna av att röra på sig. Studier visar att fysisk aktivitet minskar risken för bröstcancer och även har en positiv effekt under cancerbehandling.

Starten kommer att ske löpande under dagen mellan kl 11.00-18.00 från Clarion Hotel Amaranten, (Kungsholmsgatan 31, Stockholm) där registrering sker och karta delas ut och/eller hittaut-appen laddas ner. Målet är att du bland drygt 100 utplacerade checkpoints i Stockholm väljer minst fyra som du tar just den här dagen. De 50 första deltagarna som går i mål senast kl 15.00 får en trevlig giveaway-påse och de 50 första som går i mål efter kl 15.00 får också den trevliga giveaway-påsen.

Alla som funnit fyra checkpoints och registrerat sig för hittaut är dessutom med i en utlottning av tre fina paket med presenter från några av Bröstcancerförbundets samarbetspartners. När du registrerar dig vid starten får du veta var målgången är där du senast kl 19.00 ska visa koderna för de checkpoints du har tagit.

Hittaut är Svenska Orienteringsförbundets friskvårdsprojekt. Det är ett roligt sätt att ta sig ut och hitta checkpoints, utifrån sina egna förutsättningar. Det enda du behöver är en hittaut-karta i pappersformat eller i mobilen. Aktiviteten passar alla som vill motionera, själv eller tillsammans med andra, genom att gå, cykla eller springa. Hittaut finns på 45 orter och lanserades i Stockholm i slutet av maj.

Läs mera om hittaut på: www.hittaut.nu

hittaut_2