Få energi

Känn efter vilka aktiviteter och intressen som du tycker om och uppskattar. Vad är viktigt för dig? Vad är roligt? Vad längtar du efter? Prioritera det! Och försök få in någon form av kroppslig rörelse dagligen. Du är som många av oss kvinnor inte van att prioritera dig själv och dina intressen. Ta tillfället i akt nu. Det är nu du behöver fylla på ditt energikonto.

  • Umgås med vänner som ger energi. Undvik alla de som tar energi från dig.
  • Lyssna på dina behov och upprätthåll umgänge på en nivå som passar dig.
  • Försök att göra det som du tycker är roligt och som ger dig kraft först. Resten får vara…
  • Det är helt okej att du inte orkar göra det du gjorde förut. Du är bra ändå! Kan du acceptera det så får du energi på kuppen…
  • Fundera även på om någon annan i din omgivning kan hjälpa dig med något.

Engagera dig i hela dig. Att få energi hänger mycket ihop med hur väl du tar hand om dig på olika sätt t.ex. matvanor, motion, sömn och ditt sociala umgänge och även hur du mår mentalt och psykiskt. Läs mer under respektive rubrik här och under ”Kompletterande behandlingar” och ”Vad kan du göra själv?”

När man vill få mer energi är det ofta en bra idé att vända sig utåt och samtala med en kvinna som är eller har varit i samma situation. Nätverka! Vänd dig till någon av våra stödpersoner.

Gå med i en gruppaktivitet. För att få energi och draghjälp rekommenderar vi dig att gå med i någon av BCF Amazonas gruppaktiviteter eller kurser. Det blir lättare att komma igång tillsammans med andra. Se mer under rubriken ”Detta erbjuder vi dig”.

Källa: Bröstcancerföreningen Amazona och Att stärka kropp och själ på Psykosocialteamet Radiumhemmet

Denna sida uppdaterades senast: 2022-04-07