Bröstproteser

Det finns alla möjliga olika typer och storlekar av bröstproteser. Det kommer ständigt nya modeller och det görs förbättringar så du kommer säkert att hitta en som känns bra. För ditt eget välbefinnande och för att minimera risken för problem med nacke och axel på grund av viktobalans, bör du använda bröstprotes. Du får två proteser kostnadsfritt första året och därefter en ny varje år. De håller dock som regel flera år.

Det finns två olika ställen i Stockholms län där du kan prova ut en protes. De representerar sju olika fabrikat. För att få bästa möjliga omhändertagande, ring och beställ tid för utprovning. Om du har opererat bort en del av ditt bröst och du känner att brösten är olika stora har du rätt att få en delprotes eller en skalprotes. Kontakta närmaste utprovare så hjälper de dig.

Regions Stockholms informationsbroschyr om bröstproteser kan du ladda hem genom att klicka här.

Här provar du ut din bröstprotes: Ring och beställ tid hos någon av utprovarna här nedan. Ditt personnummer och namn gäller som rekvisitionsnummer. Den mottagning/klinik där du behandlats har meddelat utprovarna genom Hjälpmedel Stockholm eller Beställarkontor Vård att du får prova ut protes. Du får ett informationsbrev hem i din brevlåda när beställningen är gjord. Då är det bara att vända dig till någon av dessa utprovare som har avtal med Region Stockholm.

 

Eva Melke AB
Fabrikat: ABC, Anita, och Trulife
Valentin Sabbats gata 7
Telefonnr: 08-411 90 56
www.evamelke.se


Thuasne Rehab Butiken
Ringvägen 88
Tfn 08-644 60 17
www.rehabbutiken.thuasne.se/

Abracadabra Peruk AB

Karolinska vägen 22, Solna

Tfn 070 – 645 24 00 / 070 – 830 19 30

https://www.abracadabraperuk.com


 

Källa: BCF Amazona och Region Stockholm

Denna sida uppdaterades senast: 2023-11-14