Att tappa håret

Du kan begära att få en speciell kylmössa för att slippa tappa håret under behandlingen. Det finns meningsskiljaktigheter om det är bra eller inte så diskutera med din läkare. Vill du ha mer information om kylmössor hittar du det här dignitana.se Det är vår uppfattning att du som patient ska kunna göra detta val. Dock erbjuder inte sjukhusen i Stockholm denna möjlighet. SBU har skrivit en rapport om kylmössor och du hittar det här: sbu.se

Ska man raka håret eller ej? Vissa väljer att raka bort håret innan det faller av medan andra föredrar att låta det ramla av. Diskutera med din läkare hur lång tid det tar från det att du börjar behandlingen tills håret börjar falla.

Huvudbonad – peruk och hattar se vidare under rubriken ”Peruker och proteser”. Vill du läsa en artikel om hur du knyter en turban kan du ladda hem den genom att klicka här. Ytterligare tips på hur man knyter scarfs finns på Look Good Feel Betters hemsida. 

Det kan vara mycket skönt och bra att förbereda sig genom att prata med någon som själv varit med om att tappa sitt hår. Ring vårt kansli så förmedlar vi kontakten.

Källa: Bröstcancerföreningen Amazona

Denna sida uppdaterades senast: 2017-01-02